Het is tijd. Altijd.

Het is tijd. Altijd. Tijd rijdt als een eeuwiglange bus voorbij; je hoeft alleen je hand op te steken om in te stappen.

Je wilt iets doen, maar je durft het niet te doen. Je wacht het juiste moment af. Je wacht tot de tijd er rijp voor is. Of je denkt dat je tijd al voorbij is. Dat je kansen verkeken zijn op datgene wat je graag wilde, of dat het te laat is voor wat je moest doen van jezelf.

Je staart naar de tijdbus die voorbij rijdt, triest omdat hij maar doorraast en steeds sneller lijkt te gaan. Hopend dat hij toch nog voor je gaat stoppen op het goede moment. Als hij stopt, ja, dan stap je in, heb je je dapper voorgenomen. Maar hij stopt niet vanzelf… Je kan er eeuwig op blijven wachten als je passief blijft.

Hij stopt zodra jij aangeeft dat jij vindt dat het tijd is om in te stappen. Beslis en steek je hand op. Dat is alles. Het besluit nemen kan zwaar zijn, maar als je die eenmaal hebt genomen is je hand opsteken een kleine moeite. Daarmee zet je jouw tijdbus, precies op tijd, in stilstand, zodat je rustig kunt instappen. Vervolgens komt alles in beweging, daar hoef je haast niks voor te doen, je bent op reis. En wil je er weer uit, dan druk je gewoon op de rode knop.

Keep the faith,
Tine

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het is tijd. Altijd.

 1. tobekrijger zegt:

  Wat een prachtig gegeven is tijd toch. Zeker als je dit leest van Tine.
  Ik geniet en ik steek mijn hand op. Hartelijke groet van Tobe.

 2. Anoniem zegt:

  Uiteraard een kritische noot mijnerzijds….Allereerst een prachtige blog, laat er geen misvestand over bestaan. Maar stel dat er in het verlengde van Einstein er parallelle tijdspaden en haltes bestaan, hoe voorkom je dan dat je niet in de verkeerde parallelliteit belandt?

  • tinexpression zegt:

   Dank je voor je compliment en je kritische noot. Ik weet niet wat jij precies verstaat onder parallelle tijdspaden, en of die werkelijk bestaan, maar ik vind het een interessante vraag die je stelt. Ik kan er heerlijk over fantaseren. Over tijdreizen en multi-universums, synchroniteit, snaartheoriën… (niet dat ik alles begrijp hoor)
   Ik stel de tijd voor als een allesverbindende dimensie. De tijd nemen we waar door veranderingen. We ervaren het van gebeurtenis naar gebeurtenis, van moment naar moment, als een bewegende keten van nu-bewustzijnsstaten. Alles wat beweegt (elke kleinste molecuul of nog kleiner) is een reactie op de voorgaande reacties en alles is daardoor met elkaar verbonden. Maar staat alles vast? Kan een mens beslissen welke reactie hij geeft, of ligt de toekomst en zelfs het denken daarover al vastgeketend?
   Ik denk dat ieders geest vrij is om te kiezen. Vrij is om te bepalen welke stappen hij neemt, hoe hij zijn tijd wil invullen en ervaren. De tijd is er altijd. Die is eeuwig. (De “eeuwiglange bus” dus) Hoe wij de tijd waarnemen, hoe wij ertegenaan kijken, kan verschillen. Sommige gebeurtenissen liggen in het verleden, maar de manier waarop je daar naar kijkt kan je veranderen. Als je “kijk” op je verleden verandert, je gevoel voor iets verandert, dan verandert er ook heel veel in je lichaam; hormonen, celvernieuwingen, nieuwe verbindingen tussen zenuwen, ik noem maar wat. Je hebt jezelf (de herinnering aan jezelf) dan als het ware op een ander, parallel, tijdpad geplaatst. (Je creëert een nieuwe eeuwiglange bus op een ander traject) En zo kan je ook op verschillende manieren naar het heden en de toekomst kijken. Ervaar jij je toekomst als iets wat zich voltrekt zonder dat je invloed er op kan uitoefenen, of heb jij het idee dat je het verloop van jouw toekomst zelf kan bepalen? Dus: geloof jij dat de tijd het je zal leren (je wacht tot de bus stopt), of geloof jij dat de tijd dáár is wanneer jij zegt dat het tijd is? (je steekt je hand op)
   Terugkomend op je vraag: “Hoe voorkom je dan dat je niet in de verkeerde parallelliteit belandt?” Ten eerste: Wat is verkeerd? Alle tijdspaden zijn immers paden van jouw leven en op elk pad kan je dingen leren. Ten tweede: Je kunt zelf beslissen op welk tijdspad je komt. Hoe meer je je focust, hoe beter je het zelf kan bepalen. Ten derde: Voelt het alsof je de verkeerde kant op gaat of op een ongewild zijspoor bent terechtgekomen: druk op de rode knop! Remember: Je kunt altijd je leven veranderen. Verander je geest, de rest volgt vanzelf. Hee, zoiets schreef ik hier ook al: https://tinexpression.wordpress.com/bezinnen/houd-je-geest-fit-de-rest-volgt/
   Oh oh, wat is dit is weer een lang verhaal geworden zeg, een blogpost op zich 🙂
   ‘k Heb geen flauw idee of je er wat aan hebt. Ik vond het in ieder geval weer eens leuk om over te filosoferen.

   Groeten,
   Tine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s