Hoe zou het zijn als iedereen vrede heeft in zijn hart?

Stel, dat niemand de behoefte zou hebben om anderen iets te ontnemen. Dat iedereen rekening met elkaar houdt en elkaar niet benijdt.

Hoe zou dat zijn? Je hoeft dan niet meer je fiets op slot te doen, is het eerste wat me te binnen schiet (maf hè… ben ik zo praktisch ingesteld?). En geen fiets meer terug te jatten… Oh heerlijk, gewoon de deuren open laten staan als het lekker weer is. Er wordt geen enkel kind meer gepest op school. Niemand meer vernederd. We voelen ons gewaardeerd en doen werk dat we leuk vinden, waar we goed in zijn. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen en evenveel te bezitten… iedereen heeft nou eenmaal verschillende talenten, levenswijzen en interesses… maar we helpen elkaar en delen ons geluk. Niemand is lui, iedereen doet zijn best om mee te draaien in de maatschappij. Meningsverschillen zullen er altijd blijven, maar dan wordt er zonder geweld naar oplossingen gezocht. De politie is overbodig. Het leger ook.

Vandaag zijn bij een beschieting voor een Joodse school in Frankrijk drie kinderen en een leraar omgekomen. Volgens de politie schoot de schutter op een groep volwassenen en kinderen die bij een ontmoetingsplek bij de school stonden.

Vrede in ieders hart… Het is nog lang niet zo ver. Maar er over dromen is goed. Hoe zal je dag er uit zien als iedereen, maar dan ook iedereen, vrij zou zijn van wrok en haat?

You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one – John Lennon

Tine de Jong-Veenstra

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Hoe zou het zijn als iedereen vrede heeft in zijn hart?

 1. John zegt:

  Al die oneffenheden maken het leven toch juist de moeite waard en voor een heel groot percentage zijn die dingen die jij noemt al bereikt, maar het leven zal nooit perfect zijn, al die emoties zoals jaloezie enzo zullen altijd blijven het heeft vast ook wel een goede functe..

  • tinexpression zegt:

   Hoi John, welke oneffenheden maken volgens jou het leven de moeite waard?
   Ik weet niet of jaloezie een goede functie heeft. Het lijkt me eerder een disfunctie.. Want als je tevreden bent met wat je hebt en wie je bent, hoef je toch nooit jaloers te zijn?

 2. Ach ja Tine, jij reageert op iemand anders, die geen vlieg kwaad doet, maar wel een heftige blog schrijft met de volgende woorden:

  “Zo laag bij de grond vind ik dit verhaal, schandalig en dóm, dat meen ik.”

  Zo lok je wel ruzie uit!

 3. Ach je Tine, dat nu juist jij tegen iemand die geen vlieg kwaad doet moet schrijven:

  “Zo laag bij de grond vind ik dit verhaal, schandalig en dóm, dat meen ik. ”

  Zo lok je geweld gewoon uit!

 4. Machiel van der Schoot zegt:

  Wel opvallend Tine dat jij zelf het conflict ook niet schuwt. Tegen 1 van de aardigste mensen in Alphen, Dennis Captein, schrijf je: “Zo laag bij de grond vind ik dit verhaal, schandalig en dóm, dat meen ik.”.
  Als daar geen geweld uit voortvloeit is dat niet aan jou te danken.

  • tinexpression zegt:

   Ik ga een conflict niet uit de weg, dat klopt Machiel.
   Ja, ik vind het verháál van Dennis Captein laag bij de grond. Omdat het een porno-achtig verhaal is over bestaande mensen uit de Alphense politiek. Ik vind het inderdaad schandalig en dom, om zo’n verhaal op internet te plaatsen, zonder hun toestemming.
   Voor de mensen die niet weten waar Machiel het over heeft, dit is de link naar de column: http://www.alphens.nl/opinie/opinie/3517,the-secret-sextapes.html

   Groeten, Tine

   • Machiel van der Schoot zegt:

    Ach Tine, ik vind sommige van jouw teksten laag bij de grond. ‘ t Is maar hoe je het bekijkt. Jij vindt lief, aardig en relaxed doen belangrijker dan alle andere zaken in de leven lijkt het wel. Je kan je een dergelijke houding alleen maar permitteren dankzij onze westerse rijkdom die we over de rug van anderen vergaard hebben. Wanneer kom je eens op voor verdrukten of arme mensen of voor ECHT onrecht? NOOIT!!! altijd blijft het een beetje op het niveau van zielige konijntjes. Laag bij de grond dus

    • tinexpression zegt:

     Machiel………. Ik kom op voor verdrukten, arme mensen en ik bestrijd onrecht, maar op een andere manier dan dat jij dat doet.
     Wat is in jouw ogen ECHT onrecht? De laatste tijd zet ik me in tegen huiselijk geweld.
     Je ziet niet alles wat ik doe, omdat ik niet alles wat ik doe rondbazuin.

 5. Heb jij voor jouw reactie toestemming gevraagd aan Dennis?

 6. Heb jij voor jouw reactie toestemming gevraagd aan Dennis? Nee toch……

  • tinexpression zegt:

   Je vergelijkt appels met peren, Machiel; ik heb geen raar verhaal over Dennis verzonnen en openbaar gemaakt.
   Vrijheid van meningsuiting is ontzettend belangrijk, laten we dat nou niet verpesten door het als vrijbrief te zien voor belediging, smaad of laster.

 7. Ik geloof net als John, dat we juist van onze verschillen (of oneffenheden) kunnen leren. En ook dat al onze emoties (zoals jaloezie) een functie hebben. Ze vertellen ons iets belangrijks over onszelf. Bijvoorbeeld over onze (kinder)pijn.

  Ook deze vreselijke gebeurtenissen laten ons denk ik in alle gruwelijkheid zien hoe we met deze emoties hebben leren omgaan. Wat er gebeurd als we onze emoties proberen te ‘overwinnen’ of ‘ontkennen’. Wat er gebeurd als onze emoties er niet mogen zijn.

  Als wij al onze eigen emoties durven (h)erkennen, zullen we er vanzelf ook anders mee omgaan.

  En ondanks de verschillende kijk, liggen onze dromen vast niet ver uit elkaar.

  Liefs, Karin

  • tinexpression zegt:

   Natuurlijk kunnen we van onze verschillen en van onze emoties leren. Ik vroeg me alleen af hoe het zou zijn als iedereen vrede zou hebben in zijn hart. Iedereen blijft verschillend/uniek, maar hoe zou het zijn, als iedereen rekening met elkaar houdt, als niemand een ander iets wil ontnemen of opleggen? Hoe zal ons dagelijks leven er dan uitzien?

 8. Iedereen heeft vrede in zijn / haar hart!
  Alleen weten we soms van gekkigheid of uit onmacht niet hoe we de rust, erkenning, aandacht enz kunnen verkrijgen. Hoe we dat anderen duidelijk moeten maken. Omdat we veelal niet hebben geleerd hoe we met elkaar ‘geweldloos’ kunnen communiceren . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s