Schoppers, Schippers en Scheppers.

Iedereen gebruikt social media op z’n eigen wijze. Ik vind het leuk om te zien dat elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Hoewel we allemaal unieke mensen zijn, vind ik het grappig om drie groepen te onderscheiden op social media. Ik noem ze Schoppers, Schippers en Scheppers. Ik stel ze aan jullie voor:

Schoppers zoeken de confrontatie, knallen hun (harde) woorden uit frustratie op het web. Je herkent ze aan het vele gebruik van uitroeptekens, hoofdletters en grof taalgebruik.
Schippers zeilen ongemoeid tussen verschillende meningen door of waaien met alle winden mee. Ze varen ondertussen hun eigen koers. Je herkent ze aan de weinige interactie en het zenden van informatie over één onderwerp.
Scheppers vullen vaak elkaars ideeën aan en komen gezamenlijk tot nieuwe inzichten. Je herkent ze aan hun vragen en hun bereidheid tot uitleg geven.

Deze Schoppers, Schippers en Scheppers gebruiken social media verschillend, maar ze hebben één ding gemeen:

Schoppers trekken aandacht voor het onrecht wat hen of een ander is aangedaan. Hun doel is dat de “daders” worden gestraft en dat de wereld verbetert… (Klokken luiden)
Schippers zorgen dat het water, waar we allen op varen, blijft stromen. Hun doel is dat we steeds sneller inspelen op de vooruitgang en dat de wereld verbetert… (Zaken doen)
Scheppers inspireren en zetten nieuwe wegen uit. Hun doel is dat meer mensen met elkaar verbinden en dat de wereld verbetert… (Dromen)

Ben benieuwd wie in zichzelf een Schopper, Schipper of Schepper herkent!

Tine de Jong-Veenstra

PS: Iedereen heeft waarschijnlijk wel iets van een Schopper, een Schipper en een Schepper in zich. Maar welke van de drie ligt het dichtst bij jezelf? En als je denkt: Ik ben helemaal geen Schopper, Schipper of Schepper…. Dan ben je misschien een Schaper! :-)

Schapers zijn schaapherders… Die houden de kudde in het oog en laat iedereen z’n ding doen. Ze faciliteren en grijpen alleen in indien nodig. Ook hun doel is: de wereld verbeteren… (Besturen)

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Schoppers, Schippers en Scheppers.

  1. hetklopt zegt:

    Goed geschreven, Tine! Ik peins nu nog wel even over een verschoppeling…

  2. Ik herken mezelf in alledrie… In elke situatie weer anders. Ik lijk wel een echt mens. *knipoogt*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s