Tijdreizen

Tijdreizen by TinexpressionAls kind had ik een terugkerende droom over tijdreizen. Die droom heb ik al jarenlang niet meer gehad, maar ik dagdroom er nog wel af en toe over, zoals nu.
De droom zag er uit als een doorsnede van een soort huis met verdiepingen. Ik kon via een ladder van de ene naar de andere verdieping gaan. Op elke verdieping was een andere tijd. De mensen konden makkelijk zien dat er verschillende tijden onder en boven hen bestonden, maar ze keken er niet naar, ze wilden zich er niet door laten beïnvloeden. Niemand voelde de behoefte om die ladder te gebruiken, behalve ik. Ik deed dat dan ook regelmatig. In die droom dus.
Ja, ik weet het: in het echt kan dat niet.

Alleen in gedachten kan iedereen een beetje tijdreizen.
Doe ik graag… Jij ook? Even mooie herinneringen ophalen… of me een voorstelling proberen te maken van hoe een keuze in de toekomst uit zal pakken… Maar dat is niet écht.
Ik geloof niet dat sneller reizen dan het licht tijdreizen mogelijk maakt. Je ziet daarmee hooguit beelden van vroeger, maar de gebeurtenissen op zich zijn dan al voorbij. Je kunt die niet meer veranderen. En de toekomst moet nog plaatsvinden dus de beelden daarvan kun je sowieso niet inhalen, hoe snel je ook gaat.
Logisch toch?

Maar wie kan met zekerheid zeggen dat de gehele werkelijkheid logisch in elkaar steekt?
Net als de mensen in mijn droom zien we misschien niet alle mogelijkheden, omdat we daar niet mee kunnen leven.
Dus…
De komende 100 jaar zal er vast geen tijdmachine uitgevonden worden… Dat wil niet zeggen dat ik het niet zal meemaken… Want wie weet is er over 4000 jaar wél een mogelijkheid ontdekt om écht door de tijd te reizen! Staat er zomaar zo’n telefooncel als uit Dr. Who voor m’n neus (of een tijdladder..) omdat iemand uit het jaar 6012 deze blog leest en denkt: “Hee, die Tine de Jong-Veenstra uit het verleden wilde toen al tijdreizen, laat ik haar eens verrassen!”
Ben benieuwd. Ik wil mee.

En jij? Naar welke tijd wil jij (terug)reizen en waarom? Omdat je iets aan die periode wilt veranderen of omdat die periode juist precies goed voor je is?

liefs,
Tine

PS: Mijn tweede boek, een psychologische thriller, gaat ook over het thema Tijd. Het boek ligt alweer een jaar in de la te sudderen.. er moeten nog een paar ingrediënten bij… Ik pak het schrijven pas weer in de zomervakantie op, want ik moet er even de tijd voor hebben..

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tijdreizen

 1. Beste Tine,

  Voor een artikel in spiritueel maandblad ParaVisie ben ik op zoek naar mensen die in hun dromen tijd reisjes hebben ondernomen. Jouw verhaal over het huis en de ladder klinkt in dat opzicht erg interessant, al begrijp ik uit bovenstaande column dat je zelf in een symbolische betekenis ervan gelooft. Sta je er open voor om jouw droom met de lezers van Paravisie te delen? Ik hoor graag van je. Bedankt alvast!

  Hartelijke groet,
  Niels/ParaVisie
  tel: 0356218041
  niels@paravisie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s