Partnergeweld.

Partnergeweld. De afgelopen tijd heb ik veel over dit onderwerp gesproken met verschillende mensen. Het viel me op, dat de verhalen van degenen die het zelf hebben meegemaakt, veel overeenkomsten hebben met elkaar. Ook viel me op, dat slachtoffers een andere visie op het onderwerp hebben dan de mensen die het niet zelf hebben meegemaakt.

Slachtoffers van partnergeweld vertelden me over hun isolement. Waarom ze, ondanks alles wat hen werd aangedaan, bij hun partner bleven. Hoe het kon dat niemand doorhad wat zich allemaal afspeelde achter hun voordeur. En dat ze, tijdens de periode van geweld, maar ook jaren nadat ze uit deze situatie zijn gekomen, vaak stuiten op onbegrip; je kunt toch naar de politie stappen, op internet informatie vinden, vluchten naar familie of gewoon wat meer voor jezelf opkomen?

Kyra Vogel

Van één gesprek heb ik een artikel gemaakt. Omdat ik het belangrijk vind dat er meer aandacht voor huiselijk geweld komt, waar partnergeweld onder valt. Een persoonlijk verhaal brengt het onderwerp dichterbij. Het stukje is gisteren geplaatst in het Alphens Nieuwsblad. Met dank aan Kyra Vogel en Alphens Nieuwsblad. Als je het artikel wilt lezen, klik dan op deze link:

Huiselijk geweld Alphens Nieuwsblad 31 mei 2012

Wil je wat kwijt over partnergeweld? Je kunt hieronder een reactie zetten. Je mag me ook mailen; info@tinexpression.nl

Tine de Jong-Veenstra

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Partnergeweld.

 1. Goed stuk Tine! Het is voor een buitenstaander zoals ik inderdaad onbegrijpelijk dat vrouwen toch bij iemand blijven die hen mishandelt; niet voor te stellen als je er zelf (gelukkig!) niet mee te maken hebt. Bij mij zou de liefde dan heel snel over zijn, denk ik…

 2. joke bot zegt:

  goed stuk tine zoals je weet zijn wij en ik er ook over bezig bij de zeeuwse wereldvrouwen zie onze site Zeeuwse Wereldvrouwen en op face ook sinds kort onze pag. Zeeuwse Wereldvrouwen daar vind je al de info betreffende onze activiteiten betreffende hg.gr joke bot

 3. mikesmessaert zegt:

  Partnergeweld is een psychologische ziekte die een halt moet krijgen. Als slachtoffer van zulk geweld, is naar buiten komen en op te komen voor jezelf of door je te laten helpen, de enigste juiste stap. Jammer genoeg is de muur van schaamte, dikwijls te groot om te overbruggen zonder hulp. Goed dat er mensen zijn die die hulp willen en kunnen bieden.
  Prachtig stuk

 4. Prima interview met Kyra in Alphens Nieuwsblad en heel goed dat je ook aandacht besteedt op je blog aan huiselijk geweld. Wij hebben als stichting Zeeuwse Wereldvrouwen dit maatschappelijke probleem op de agenda gezet. Onze focus ligt op geweld tegen vrouwen. Dat is schrikbarend hoog. In Nederland zijn ruim 200.000 vrouwen ieder jaar slachtoffer van lichamelijk en seksueel geweld (WE CAN 2009). Wij willen meehelpen het taboe om er over te praten te doorbreken.
  Naar schatting overlijden jaarlijks 60 – 80 vrouwen aan de gevolgen van geweld. Dit geweld wordt gepleegd door mannen. Door dagelijkse kleinering, mishandeling, bedreiging word je klein gemaakt en kom je in een isolement. Kyra heeft de moed, om er in het openbaar over te vertellen. Ontzettend belangrijk dat we beseffen hoe dit machtsmechanisme werkt en hoeveel moed er nodig is om eruit te breken. (Denk aan dictators die een heel volk eronder houden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s