Schrijfinspiratie

“Komt dat uit mij?”, denk ik verrast als ik een stukje tekst lees dat ik net heb opgeschreven. Die fantasie, waar komt het allemaal nou echt vandaan?

Inspiratie voor mijn nieuwe boek krijg ik wanneer ik ermee bezig ben. Dan zit ik in een soort roes en dan komt alles ‘vanzelf’ uit mijn pen. Ik zie het verhaal als een film voor me, die automatisch afspeelt, maar die ik ook kan veranderen door mijn hoofdrolspelers net even wat anders te laten denken. Ik hoef alleen maar wat richting te geven en hup, het verhaal schrijft zichzelf weer verder.

Ik denk dat al mijn personages flarden van mezelf in zich hebben en tegelijk ook van mensen die ik goed ken of maar eenmalig heb gesproken, waarbij alle eigenschappen flink door elkaar zijn gehutseld. Vaak komt er tijdens het schrijven ineens een moment in mijn herinnering naar boven, die ik goed kan gebruiken in het verhaal. Het schrijven op zich maakt dus herinneringen bij me los en die inspireren me dan weer. Die momenten heb ik niet bewust inspirerend gevonden toen ze in het verleden gebeurden, maar in combinatie met andere herinneringen die min of meer toevallig opkomen tijdens mijn schrijversroes, werken ze wel inspirerend.

Het kan dus zomaar zijn dat een onbetekenend gesprekje op het schoolplein een half jaar later een inspiratiebron voor me is.

Tine de Jong-Veenstra

Advertenties

Over tinexpression

Tine is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is auteur van DROOM 'R OVER (jeugd 11-15 jaar), NABIJ DE LIEFDE (gedichtenboekje), en Reset (filosofische roman). Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe spellen op maat die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken, geeft studiebegeleiding en doet photoshoots.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s